Specifični rastni pogoji, klima in pridnost ljudi dajejo iz teh štajerskih in goričkih goric izjemna vina, s katerimi želijo navdušiti ljubitelje žlahtne kapljice. Z izjemnim občutkom za prostor in v stiku z naravo smo v pokrajino umestili edinstven objekt, povezan s tradicionalnimi vzorci, na katerem vam želimo predstaviti in v pokušino ponuditi vina izjemnih vinarjev.

EDINSTVENO DOŽIVETJE
Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Hiša Joannes Protner

Hiša Joannes Protner nudi strokovno vodene degustacije vin v modernem vinskem baru. Ljubiteljem vin nudimo bela, rose in rdeča vina, penine ter gin Maister. Gostje lahko uživajo ob posebno bogato obloženih mizah pristnih dobrot iz okoliških kmetij. Iz naše vinske hiše prihaja tudi aktualna 11. Mariborska vinska kraljica, Ana Protner.

Rose vino Poj sem, da te kušnem, znamke Argo. Vinska fontana Vodole z bogato ponudbo vin in kulinarike.
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Turistična kmetija Protner

Nahajamo se ob znani vinski cesti Vodole, v neposredni bližini mesta Maribor, na prelepi razgledni točki. Znani smo po pridelavi grozdja in vina, na kmetiji vam ob odličnem vinu v prijetnem ambientu ponudimo še pristno štajersko kulinariko. Pri nas lahko uživate v opazovanju črede jelenov damjakov in tudi prenočite.

Bela vina Protner Sauvignon – Štajerska Slovenija. Fontana vin Vodole – posestvo Sončni raj.
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Kmečki turizem
Bračko - Rebernik

Organiziran kaos pozitivne energije in smeha v kuhinji ustvarja odlično domačo hrano. Prefinjen okus z zagnanostjo in vedno prisotno samokritičnostjo v vinski kleti ustvarja odlično vino. Najboljši in v detajle uprti mladi kritiki pa pomagajo do vrhunskosti. Cepetanje otroških nogic, po vedno urejenih prostorih kmečkega turizma, ustvarja igrivost.

Belo vino Bračko Rebernik Kerner - Chardonnay. Vinska fontana Vodole–posestvo Sončni raj
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Turistična kemtija Emil

Na naši družinski kmetiji, kjer odrasli najdejo kotiček miru in sprostitve, otroci pa veselje v naravi, se vsi člani družine med seboj dopolnjujemo pri delu, idejah in motivaciji. Mlajša generacija na kmetiji nadgrajuje in nadaljuje tradicijo svojih staršev – Špela spretno vihti roke v domači kuhinji, od koder se širijo omamni vonji po domači in tradicionalni hrani, Urška pa nadgrajuje ljubezen do vinske trte in vina.

Vino Emil Kerner – ponudba slovenskih vinarjev – Fontana vin Vodole
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Ekološka kemetija Valentan

Na kmetiji se lahko oskrbite s svežimi in maceriranimi vini, z ajdovo kašo, 100% bučnim oljem, pirino in pšenično moko, jabolčnim sokom in kisom iz starih sort jablan ter sezonskim sadjem. V stari vinski kleti vas ob domači kulinariki popeljemo v pester svet vrhunskih naravnih ekološko pridelanih vin.

Belo vino Valentan – Laški rizling – suho belo vino – ekoloska pridelava - Fontana vin Vodole
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Vinarstvo Mak

Smo kmetija z več kot 500-letno tradicijo v vinogradništvu. Grozdje pridelujemo v vinogradih na Vodolah in v Nebovi. V naših vinogradih rastejo trte laškega rizlinga, šipona, belega pinota, modrega pinota¸ sivega pinota, rizvanca, traminca in seveda naša najbolj prepoznavna sorta rumeni muškat. Naša vina so sortna, v buteljkah ali litrskih steklenicah, in mešano vino-zvrst v litrskih steklenicah.

Belo vino Vlado Mak - Rumeni muškat 2020. Vinska fontana Vodole–posestvo Sončni raj
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Vina Gala

Naša vinogradniško – izletniška kmetija Puša se nahaja ob glavni cesti Šentilj-Jarenina. Na posestvu, ki ga obdajajo vinogradi in neokrnjena narava, se ukvarjamo s pridelavo mirnih in penečih vin, katera zorijo v preko 300 let stari vinski kleti, kjer jih lahko tudi poskusite. V leseni hiši, kriti s slamo, vam bomo v prijetnem domačem ambientu postregli različne dobrote iz krušne peči.

Modri pinot Gala – rose vina. Ponudba slovenskih vinarjev v Fontana vin Vodole – vinski bar
VINA V NAŠI FONTANI VIN

Vina Vehovar

“Vino je lepo”

Družinska tradicija povezana v pridelavo vrhunskih čistih, naravnih vin.

Od zemlje, trte, grozdja in vse do kapljice nas vodi posebna pot, ki nas ob kozarcu dobrega vina združuje.

Rdeče vino Vehovar-ponudba slovenskih vinarjev. Fontana vin Vodole – vinski bar. Kolekcija vrhunskih vin.
Previous
Next
Edinstveno doživetje

Bodite del tega doživetja

e-trgovina
Vodole

Tukaj kmetje s svojim občutkom za prostor in okolje neprestano iščejo stičišča med sodobnim vinogradništvom in naravo, ki jo vsak dan bolj potrebujemo za naše preživetje. Na težki prsti sestavljajo simbiozo vinogradov, žitnih polj, cvetočih travnikov in nasadov zelišč. Le v takšnem sožitju rastlin in živali se lahko pokaže slovensko podeželje v najlepši luči.

KULINARIČNO DOŽIVETJE

Ob odličnih vinih, sprehodu v naravi vam ponujamo tudi izjemne kulinarične dobrote, ki jih pripravljamo v sodelovanju s skoraj »domačo« mesarijo Kmetijsko zadrugo Rače, ki slovi po pripravi mesnin na domač tradicionalen način, vso meso pa je izključno slovenske, torej, domače reje. Seveda pa ne manjka tako ponudba za vegetarijance, kot tudi za vegane.

galerija
Doživetje

Degustacije

Vso izjemno ponudbo vinske kapljice lokalnih pridelovalcev lahko spoznate s posebnim čipiranim kozarcem, s katerim se sprehodite med sodi lokalnih vinogradnikov in izberete svojo kombinacijo vin.

Fontana vin Vodole je stičišče informacij ter unikaten prostor, na katerem lahko poskusite izjemna vina, zeliščne brezalkoholne napitke, kot tudi kakovostne prigrizke. A ker vam želimo ponuditi nekaj več, za vas pripravljamo izbrane tematske dogodke, na katerih boste v družbi izkušenih strokovnjakov spoznali širok svet vinarstva, parmezanov, mesnih in vegetarijanskih dobrot in še kaj se bo našlo……

Pestro dogajanje
Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.