D o g o d k i

Dogodki

Dogodki na Fontani vin – Vodole

Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.
Prihajajoči dogodki
No event found!

D o g o d k i n a F o n t a n i v i n

 

Fontana vin obratuje v vsem svojem sijaju, pipice ponovno točijo vrhunska lokalna vina, kot prvi na svetu pa smo lani otvorili Food and wine flying bar!

Fontana vin Vodole je stičišče informacij ter unikaten prostor na katerem lahko poskusite osem različnih vrst vin (pet belih, dve rdeči in rose) ter dva brezalkoholna zeliščna sirupa domače ekološke pridelave. To leto smo ponudbo še razširili in popestrili ter prvi na svetu postavili Food and wine flying bar. Preko katerega boste lahko naročili več kot 20 buteljk vrhunske kakovosti lokalnih vinarjev ter okusne pripravljene narezke, ki bodo z ziplinom prileteli do vaše mize na Fontani vin.

Ob stalnem programu na Fontani izvajamo tudi edinstvene dogodke, kot so.. Vinske zgodbe z degustacijo vrhunski parmezanov, čokolad in mesnin ter Postavitev klopotca itd. Več lahko preberete v nadaljevanju..

Fontana vin Vodole – o nas. Lokacija posestvo Sončni raj
Play Video
Vinske zgodbe

D e g u s t a c i j a v r h u n s k i h p a r m e z a n o v

Mislite, da veste, kaj je parmezan? Poznate razliko med Grano Padano in Parmigano Reggianom? Svet Parmigiana Reggiana je zelo raznolik. Italijani ga imenujejo kralj sirov, katerih zgodovina sega v 11. stoletje. Parmezani se razlikujejo med seboj po kvaliteti, kraju pridelave in pašnikih, na katerih se pasejo krave. Na Fontani vin Vodole imate edinstveno priložnost, kjer boste lahko degustirali najboljše parmezane sveta v kombinaciji z vrhunskim vinom.

Vsi vzorci parmezana so nagrajeni z zlatimi medaljami iz WCA (World Cheese Awards). Dva vzorca se celo ponašata z dvojno zlato medaljo za kvaliteto in spadata med kronske dragulje v svetu parmezana.

Na Fontani vin boste pod zvezdnatim nebom doživeli vrhunsko vodeno degustacijo parmezanov v kombinaciji z lokalnimi vini. Ob vsakem postreženem siru boste s čipiranim kozarcem degustirali po en vzorec odličnega lokalnega vina po priporočilu degustatorja. Za vrhunec dogodka sledi degustacija izjemnih vzorcev balzamičnega kisa (Aceto Balsamico), ki so starani od 4 pa vse tja do 12 let. Ob koncu sledi še sladko presenečenje.

Vinske zgodbe

D e g u s t a c i j a l o k a l n i h m e s n i n

Zvezdnato nebo, odličen ambient, prijetna glasba, dobra družba za češnjo na torto pa odlična lokalna vina v kombinaciji z mesninami podjetja, ki ima tradicijo, zgodbo ter dušo. KZ Rače vam v svojih mesninah ponuja prav vse to našteto, zato se njihovi izdelki kot nalašč ujamejo z vini lokalnih vinarjev, ki jih ponujamo na Fontani vin.

Skozi vodeno degustacijo boste spoznali, katere sušene mesnine se podajo k posameznemu vinu. Dobili boste ideje in nasvete, kaj lahko tudi sami ob obiskih ponudite najbližjim k različnim sortam vin in se prepustili zgodbi ter tradiciji podjetja KZ Rače. Ob vsaki postreženi mesnini boste s čipiranim kozarcem na edinstven način degustirali po en vzorec lokalnega vina po priporočilu degustatorja.

Prepustite se prijetnemu vzdušju in razvajajte svoje brbončice!

Fontana vin Vodole – dogodki. Ponudba mesnin in buteljčnih vin.
Play Video
Vinske zgodbe

D e g u s t a c i j a č o k o l a d e i n v i n a

Kombinacija vina in čokolade je kombinacija, ki ji ni podobne. Na Fontani vin smo to kombinacijo povezali v vodeno degustacijo, ki jo vodi priznan sommelier Jernej Lubej. 

Miza polna sadja, prigrizkov z vrhuncem: fontano čokolade… vas popelje v raj degustiranja šestih različnih vzorcev čokolade. Vsakemu vzorcu čiokolade dodamo vzorec vrhunskega lokalnega vina po priporočilu sommeliera.

Prepustite se prijetnemu vzdušju in razvajajte svoje borbončice!

P r i j a v i s e n a e n o v i č k e k j e r i z v e š o m o r e b i t n i h p o p u s t i h i n d o g o d k i h n a F o n t a n i v i n .

Glasba in vino

G o o d V i b e s - G o o d W i n e s

Odlična glasba, vinski cocktaili, odprta terasa pod zvezdnatim nebom in predvsem dobra družba – vse to ponudi noč ko na Fontani vin organiziramo dogodek Good Vibes – Good Wines!

Za mešalno mizo za vrhunsko glasbo poskrbi profesionalni DJ in zagotavljamo vam, da se ne boste morali upreti ritmom današnjih in preteklih hitov. Na drugi strani pa profesionalni barmen poskrbi, da na Fontani vin ne postrežemo samo vina ampak vam pripravi zanimive vinske cocktaile s katerimi se lahko prepustite toku glasbe. Seveda pa čez celotno noč obratuje Food and wine flying bar z narezki in kračami.

Vabljeni na ples in uživanje pod zvezdnatim nebom!

Fontana vin Vodole – dogodki. Pokušina vin in narezkov.
Vinske zgodbe

D e g u s t a c i j e i z b r a n i h v i n

Velikokrat v osnovi vemo, katero vino nam ustreza in katero ne. Prepričani smo, da imamo svojega favorita in njemu ostajamo zvesti! A ste se pripravljeni prepustiti in poskusiti nekaj drugačnega od rutine? Zgodba kakovostnih vin je lahko neizpeta pesem, ki ima neskončno možnosti, na vas je, če ste jim pripravljeni prisluhniti.

Vrhunski sommelier Jernej vas bo skupaj z vinarjem popeljal skozi zgodbo vin, ki vam jih želimo predstaviti. Še tako samoumevna podrobnost lahko odločilno vpliva na kakovost vina. Zgodbe vinarjev ob degustaciji bodo spremenile vaš pogled na vino, kot tekočino.

Pridružite se nam in skupaj bomo odkrivali ta pisan vinski svet izjemnih vinskih kreacij.

pokušina vin

K o z a p o j e j o k l o p o t c i

Vikend ko je na Fontani ”luštno”, ko se zapleše, zapoje, zavriska in poveseli ob dobri rujni kapljici, hrani in seveda družbi. Vrhunec dvodnevnega dogajanja predstavlja, ko Malečniški brači s konjsko vprego slavnostno pripeljejo in postavijo klopotec na terasi Fontane vin.

Na stojnicah se predstavijo lokalni vinarji s hišnimi dobrotami ter vini, ki jih lahko degustirate s čipiranim kozarcem tudi na Fontani vin. V smeri Fontane iz centra mesta Maribor vozi brezplačen kabriolet avtobus (brez strehe), ki poskrbi za varno in vznemirljivo vožnjo na in iz Fontane.

Ob vsakoletnem postavljanju klopotca je prav, da se spomnimo izročila, ki ohranja to dediščino, saj klopotec kot simbol slovenskega vinograda nosi skozi čas žlahtno sporočilo. Po izročilu se klopotec v Sloveniji postavlja od Jakoba, 25. julija, pa do svetega Jerneja, 24. avgusta, ko grozdje prične dobivati barvo.

Postavitev klopotca - Fontana vin Vodole – ekipa – izbrane sorte vina
Fontana vin Vodole – Ko zapojejo klopotci. Posestvo Sončni raj.

Klopotec ni samo tehnična, temveč predvsem slovenska kulturna dediščina, ki jo v zadnjem času ponovno množično obujamo in ohranjamo. Postavljanje klopotcev predstavlja čas, ko se je nekoč gospodar, lastnik vinograda, odločal, ali bo dal viničarju odpoved ali pa ga bo obdržal še za naslednje leto.

Po stari šegi ali navadi so zraven klopotca postavljali čuvaje vinogradov, ki so jih v Slovenskih goricah imenovali ovtarji. Ovtar je bil nekakšen zaupnik vinogradnikov, da bo zvesto čuval njihove vinograde. Klopotec ni zgolj strašilo za ptice, saj so tudi ptice del prirode. Skozi čas je klopotec postal naša etnološka znamenitost in lep simbol slovenskih vinskih goric, saj nam naznanja jesen, ko poje pesem svojo.

Prav s tem namenom želimo na Fontani vin skozi naš dogodek počastiti to staro navado in jo prenesti na naše najmlajše ter se poveseliti in nazdraviti z vami naši dragi gostje!

Vinske zgodbe

Z i m s k a p r a v l j i c a

Zimska pravljica na Fontani vin – Vodole vas vabi v objem prazničnega vzdušja. Jeleni s sanmi, topli napitki, pestra kulinarika, največja božična zvezda na štajerskem, otroške delavnice in različne tematske zabave vas naj nagradijo za leto, ki se poslavlja.

Ponudba bo obsegala degustacijo lokalnih vin, kuhano vino (belo in rdeče), čaj, žgane pijače, dodatni topli napitki ter praznične jedi kot so tatarski biftek, kuhane klobasice ter narezke in krače. Seveda, pa so tu še sladice kot sta piti malina skuta ter ob sobotah peka ”šmorna”.

Play Video
virtualno

V i r t u a l n i s p r e h o d p o f o n t a n i v i n

Koledarprihajajočih dogodkov
maj 2024
31 maja 2024

Yugo – Slovenski večer + nočni zipline

Prvi Yugo – Slovenski večer na Fontani vin – Vodole z nočnim ziplinom na Ziplinu Čebelji let! Spoštovani ljubitelji dobre glasbe in nepozabnih doživetij, Vabimo vas na “Yugo – Slovenski... ...

18:00 - 22:00
View Details
junij 2024
12 junija 2024

Vinske zgodbe: Čili in Vino

Ali ste za vinsko pekoči večer? Spoštovani ljubitelji dobrih okusov, vabimo vas na ekskluzivni dogodek “Čili in vino”, ki bo potekal 12. junija ob 19.00 v sodelovanju s Fontano vin... ...

19:00 - 21:30
Vodole 2
View Details
No event found!
Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.
Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.