Nalaganje Dogodki
Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vinske zgodbe – degustacija vrhunskih parmezanov

14. julija, 2021 @ 20:00 - 22:30

Degustacija vrhunskih parmezanov v kombinaciji z do 12 let starimi balzamičnimi kisi in lokalnim vinom bo na Fontani vin potekala v sredo 14. julija ob 20.00 na Fontani vin. Ob vsakem posameznem vinu vam bomo predstavili po en staran vrhunski parmezan najvišje kakovosti!

Mislite, da veste kaj je parmezan?

Poznate razliko med Grano Padano in Parmigano Reggianom? Svet Parmigiana Reggiana je zelo raznolik. Italijani ga imenujejo kralj sirov, katerih zgodovina sega v 11 stoletje. Parmezani se razlikuje med seboj po kvaliteti, kraju pridelave in pašnikih na katerih se pasejo krave.
Vsi vzorci so nagrajeni z zlatimi medaljami iz WCA (World Cheese Awards). Dva vzorca se celo ponašata z dvojno zlato medaljo za kvaliteto in spadata med kronske dragulje v svetu parmezana.
Za popolno zadovoljstvo sledi še degustacija vrhunskih vzorcev balzamičnega kisa (Aceto Balsamico), ki so starani od 4 leta pa vse tja do 12 let.

Dogodek je omejen na 50 oseb!

Zato si kar se da hitro zagotovite svoje prosto mesto na številko:
040 666 877 ali na mail: jan@sonce.je
Cena degustacije: 25 eur.
Vključuje: degustacijo osmih različnih vin, šest različnih vrst vrhunskih parmezanov, tri vrste staranega balzamičnega kisa, voden program, grisinije, steklenico vode.

Podrobnosti

Datum:
14. julija, 2021
Čas:
20:00 - 22:30

Prizorišče

Fontana vin
Vodole 2
Malečnik, 2229 Slovenija
+ Google Zemljevidi