V i n a r j i

ponudba

Ponudba vinarjev

Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.

Fontana vin Vodole ponuja 8 vzorcev vin lokalnih vinarjev, ter dva brezalkoholna zeliščna domača napitka. Dopolnitev degustacijske ponudbe smo v drugem letu delovanja še razširili s sedmimi dodatnimi vinarji oziroma z  njihovimi izjemnimi buteljčnimi vini, ki jih lahko izberete iz vinske karte.

Play Video
Predstavitev vinarja

E k o l o š k a k m e t i j a V a l e n t a n

Fontana vin Vodole – Valentan logo - vinska ponudba. Posestvo Sončni raj.

Ekološka kmetija Valentan je družinska kmetija, kjer mlada prevzemnika svoje sile usmerjata v pridelavo vrhunskih ekoloških vin in zdrave ekološke hrane. Vsak pridelek in izdelek z naše kmetije je sinonim za kakovost, prežet z ljubeznijo in hvaležnostjo do narave in ljudi. Ekološka pridelava je zahtevna, vendar za nas edina izbira, ker nam je mar za okolje, ohranjanje narave in čiste pitne vode za naše potomce in vse nas.

Na kmetiji se lahko oskrbite s svežimi in maceriranimi vini, z ajdovo kašo, 100% bučnim oljem, pirino in pšenično moko, jabolčnim sokom in kisom iz starih sort jablan ter sezonskim sadjem. V stari vinski kleti vas ob domači kulinariki popeljemo v pester svet vrhunskih naravnih ekološko pridelanih vin.

Predstavitev vinarja

H i š a J o a n n e s P r o t n e r

Vina Joannes Protner. Fontana vin Vodole – posestvo Sončni raj.

Hiša Joannes Protner nudi strokovno vodene degustacije vin v modernem vinskem baru. Ljubiteljem vin nudimo bela, rose in rdeča vina, penine ter gin Maister. Gostje lahko uživajo ob posebno bogato obloženih mizah pristnih dobrot iz okoliških kmetij. Iz naše vinske hiše prihaja tudi aktualna 11. Mariborska vinska kraljica, Ana Protner.

Play Video
Play Video
Predstavitev vinarja

K m e č k i t u r i z e m B r a č k o R e b e r n i k

Fontana vin Vodole – Bracko logo - vinska ponudba. Posestvo Sončni raj.

Organiziran kaos pozitivne energije in smeha v kuhinji ustvarja odlično domačo hrano. Prefinjen okus z zagnanostjo in vedno prisotno samokritičnostjo v vinski kleti ustvarja odlično vino. Najboljši in v detajle uprti mladi kritiki pa pomagajo do vrhunskosti. Cepetanje otroških nogic, po vedno urejenih prostorih kmečkega turizma, ustvarja igrivost. Osem velikih črnih šap, ki se podijo po vinogradih, krasijo že samo po sebi prelepo okolico. Štiri generacije družine Bračko-Rebernik skupaj ustvarjamo vse to. Za vas in za nas. Enkratnost, sproščenost, vrhunskost, okusnost, igrivost, lepoto, srčnost in kar je najpomembneje – občutek pripadnosti in domačnosti v tuji hiši ter dobro počutje!

Predstavitev vinarja

T u r i s t i č n a k m e t i j a E m i l

Fontana vin Vodole – Emil vina - logo - vinska ponudba. Posestvo Sončni raj.

Na naši družinski kmetiji, kjer odrasli najdejo kotiček miru in sprostitve, otroci pa veselje v naravi, se vsi člani družine med seboj dopolnjujemo pri delu, idejah in motivaciji. Mlajša generacija na kmetiji nadgrajuje in nadaljuje tradicijo svojih staršev – Špela spretno vihti roke v domači kuhinji, od koder se širijo omamni vonji po domači in tradicionalni hrani, Urška pa nadgrajuje ljubezen do vinske trte in vina. V njuni družbi nastajajo odlične kombinacije. Vabljeni, da se prepričate sami!

Play Video
Play Video
Predstavitev vinarja

V i n a r s t v o i n v i n o t o č M a k

Fontana vin Vodole – vina Mak. Pokušina vin in narezkov.

Smo kmetija z več kot 500-letno tradicijo v vinogradništvu. Grozdje pridelujemo v vinogradih na Vodolah in v Nebovi. V naših vinogradih rastejo trte laškega rizlinga, šipona, belega pinota, modrega pinota¸ sivega pinota, rizvanca, traminca in seveda naša najbolj prepoznavna sorta rumeni muškat. Naša vina so sortna, v buteljkah ali litrskih steklenicah, in mešano vino-zvrst v litrskih steklenicah.

Dopolnilna dejavnost vinotoč vam ponuja domač kruh iz krušne peči, domače meso iz tunke, suho meso, salame in klobase ter gibanico. Vinotoč je odprt v petek in soboto od 15. do 22. ure, v nedeljo pa od 15. do 20. ure.

Predstavitev vinarja

T u r i s t i č n a k m e t i j a P r o t n e r

Fontana vin Vodole – Protner logo - vinska ponudba. Posestvo Sončni raj.

Nahajamo se ob znani vinski cesti Vodole, v neposredni bližini mesta Maribor, na prelepi razgledni točki. Znani smo po pridelavi grozdja in vina, na kmetiji vam ob odličnem vinu v prijetnem ambientu ponudimo še pristno štajersko kulinariko. Pri nas lahko uživate v opazovanju črede jelenov damjakov in tudi prenočite.

Play Video
Play Video
Predstavitev vinarja

V i n a G a l a

Belo vino Gala - logotip. Vinska fontana Vodole–posestvo Sončni raj.

Naša vinogradniško – izletniška kmetija Puša se nahaja ob glavni cesti Šentilj-Jarenina. Na posestvu, ki ga obdajajo vinogradi in neokrnjena narava, se ukvarjamo s pridelavo mirnih in penečih vin, katera zorijo v preko 300 let stari vinski kleti, kjer jih lahko tudi poskusite. V leseni hiši, kriti s slamo, vam bomo v prijetnem domačem ambientu postregli različne dobrote iz krušne peči.

P r i j a v i s e n a e n o v i č k e k j e r i z v e š o m o r e b i t n i h p o p u s t i h i n d o g o d k i h n a F o n t a n i v i n .

ponudba

Ponudba vinske karte

Fontana vin Vodole. Bogata izbira belih in rdečih vin. Posestvo Sončni raj.

Prvih osem so okoliški vinarji njihova vina so v sodih za njih še opis pride! Iz vinske karte pa ponujamo vina naslednjih vinarjev:

Fontana vin Vodole – Šempejn. Vinoteka vrhunskih vin.
Predstavitev vinarja

M - v i n a

Soncni raj – m vina. Vinska fontana Vodole

Zgodba o M-enostavno dobrem vinu se je začela leta 2009, ko sta Gregor & Tjaša Mikuž zasnovala novo vinsko znamko. Z njima so prišli novi prijemi in nove ideje, ki jih narekujejo sodobni vinski trendi. S strokovnim znanjem in natančnim delom v vinogradu in vinski kleti zagotavljata, da vino ohranja naravni okus grozdja in Pohorja, z vsemi svojimi značilnostmi in mu dodajata tisto posebnost, ki jih naredi edinstvene.

Predstavitev vinarja

V i n a O s k a r

Soncni raj – Oskar vino. Vinska fontana Vodole

Klet vina Oskar, predstavlja družinsko vinogradniško posestvo, ki je začelo resno vinsko zgodbo šele pred dvanajstimi leti. Naša zgodba izhaja iz vinograda, kjer si prizadevamo pridelati le vrhunsko grozdje, ki nam omogoča proizvodnjo vin z izraženim štajerskim poreklom, ter sortno prepoznavnostjo. Naš stil so karakterna vina, ki so hkrati všečna in moderna.

Vinska fontana Vodole – Oskar vina. Mesni in sirni narezki. Posestvo Sončni raj.
Play Video
Predstavitev vinarja

K o b a l W i n e s

Fontana vin Vodole – Kobal vina. Posestvo Sončni raj.

Smo mala butična vinarna iz severo – vzhodne Slovenije, vinorodni okoliš Štajerska-Slovenija, situirani blizu mesta Ptuj, vinorodni podokoliš Haloze. Vinska kultura v našem mestu ima skoraj 2000 let zgodovine. Osredotočeni smo na bela vina, to ustreza našemu rastišču. Pridelujemo sauvignon, sivi pinot, šipon, rumeni muškat, chardonnay, laški rizling, traminec in modro frankinjo, ter nekaj zvrsti belih vin. Z našimi vini želimo prikazati pristnost rastišča in sortno izraznost, s polnostjo telesa in dolgim pookusom.

Predstavitev vinarja

R a d g o n s k e g o r i c e

Soncni raj – peneče vino. Radgonska penina – Radgonske gorice. Vinska fontana Vodole

V Radgonskih goricah v svojih edinstvenih kleteh pridelujejo in hranijo vina že od leta 1852. Ponos hiše predstavlja prva in največkrat nagrajena slovenska penina, prejemnica več 10 šampionov in več 100 medalj z mednarodnih ocenjevanj, Zlata radgonska penina. Svetovno premiero pa je letos doživela prva penina, ki v svojem procesu pridelave in predelave ni ugledala luči Untuched by light.

Play Video
Play Video
Predstavitev vinarja

V i n s k a k l e t M a r o f

Fontana vin Vodole – Mrof vina. Posestvo Sončni raj.

Marof je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti.

Zgodba o iskreni skrbi. Za vinograd. Za grozd. Za mošt. Za vino. Za pivca.

Marof je preprosto zgodba o dobrem vinu.

Z velikim spoštovanjem in posluhom do narave skrbno negujemo sto tisoč trt na najlepših obronkih Goričkega. V osrčju Goričkega, nad Mačkovci, ko razen travnikov in gozda ne pričakujete ničesar več, vam zastane dih – sodobna vinska klet za tradicionalno pridelavo vin.

Predstavitev vinarja

M a t i c W i n e s

Soncni raj – Matic Wines vina. Vinska fontana Vodole

Vina Matic nastajajo naravno, z uporabo organskih in trajnostnih metod, v vinorodni regiji Štajerska v Sloveniji. Matija Žerjav je človek, ki stoji za nalepko – lastnik, kmet, šepetalec vinske trte in vinar. Ko so ga vprašali, kako se je začel ukvarjati z vinarstvom, je odgovoril: “Od dedka sem odraščal v vinogradih”.

Play Video
virtualno

V i r t u a l n i s p r e h o d p o f o n t a n i v i n